De Poorterij | Dilsen-Stokkem

Restaurant De Poorterij bevindt zich midden in de prachtige Maasvallei. De keuken van de Poorterij heeft een volledig plantaardige basis en draait vooral om groenten. Op het menu staan groenten uit eigen moestuin en producten van plaatselijke leveranciers uit beide Limburgen.


Wie is chef Rudi Peeters?
Chef Rudi Peeters (48) opende 11 jaar geleden met zijn vrouw Patricia Winters hun restaurant De Poorterij in het vroegere dorpscafé in Elen. De keuken van chef Rudi draait om het creatief zijn met groenten. Zijn menu’s dragen namen als ‘Van tuin tot vork’ en ‘Natuur op je bord’. De oogst van de dag uit zijn eigen moestuin, waar hij bijna altijd te vinden is als het restaurant gesloten is, verwerkt hij tot de heerlijkste gerechten met groenten als de grote hoofdrolspeler.


Tijdens de Week Zonder Vlees heeft De Poorterij iets bijzonders in petto! Voor 80 euro per persoon neemt het speciale menu je mee op een culinaire ontdekkingsreis met het menu ‘Proeverij van groenten op het ritme van de natuur’:

Bietjes | Mierikswortel | Zuring  | Peterseliewortel

Spitskool 

Knolselderij | Paddenstoel | Truffel

Zoete aardappel 

Pompoen | Gerst |Snijbiet

Wortelbroodje 

Diepbeek Aardappel | Ajuin | Achelse Koolputter

Schorseneer “Speciale” 

 Herfst BBQ Knollen en koolen 

Bio appeltjes van Jantje Houben

 

Heb je ook zin om een keer heerlijk te gaan eten bij Rudi en Patricia? Je kunt ze vinden aan de Langstraat 10 in Dilsen-Stokkem. Reserveren kan hun website! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!