Crunchwrap met zwarte bonen en guacamole 

De klassieke wrap, maar dan extra krokant! Dat zijn deze crunchwraps met zwarte bonen en guacamole. En geloof ons, daar wil je er twee van in je hand.

Ingrediënten  
voor 4 personen 

  • 4 grote volkoren wraps 
  • 250 g kerstomaten, in plakjes  
  • 200 g ijsbergsla, fijngesneden  
  • 50 g tortillachips   
  • 10 g koriander, fijngesneden  
  • Zout en peper  

Voor de zwarte bonen
•  1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
•  1 el zonnebloemolie
•  1 tl komijn

Voor de guacamole 
•  2 avocado’s, in blokjes
•  ½ limoen, het sap
•  1 tl korianderpoeder
•  ½ tl knoflookpoeder

Voor de tomatensalsa 
•  2 tomaten, fijngesneden
•  1 sjalot, gesnipperd
•  1 jalapeño peper, fijngesneden
•  ½ limoen, het sap
•  5 g koriander, fijngesneden

Bereidingswijze  

  1. Doe de ingrediënten voor de tomatensalsa in een kom en meng door elkaar. Houd je niet zo van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de jalapeño. Proef en breng op smaak met zout en peper.   
  2. Doe de zwarte bonen en zonnebloemolie in een kom en plet met een vork. Breng op smaak met komijn, zout en peper. Doe alle ingrediënten voor de guacamole in een kom en plet ze met een vork tot een grof mengsel. Proef, en breng op smaak met zout en peper.   
  3. Snijd met een mes een wrap tot halverwege in. Smeer vervolgens op een vierde van de wrap de guacamole. Ga met de klok mee en leg op het volgende kwartje van de wrap de tortillachips, gevolgd door de zwarte bonen op het volgende kwart en tot slot de kerstomaten en ijsbergsla. Vouw de wrap met de klok mee in vieren. Herhaal dit voor alle wraps.   
  4. Leg de wrap tussen een contactgrill of verwarm een grillpan op middelhoge temperatuur. Bak 2-3 minuten totdat de wrap goudbruin en knapperig begint te worden. Snijd de crunch wraps doormidden en serveer direct met de tomatensalsa.