Deze bowl met quinoa, pompoen en boerenkool is niet alleen hét perfecte comfortfood, maar ook nog eens gezond!
Ingrediënten
voor 4 personen
- ½ komkommer, in halve maantjes
- 400 g pompoen, in blokjes
- 300 g boerenkool, fijngesneden
- 300 g quinoa
- 75 g hummus
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
Voor de minisalade
• 3 tomaten, in blokjes
• 1 rode ajuin, gesnipperd
• ½ citroen, het sap
• 15 g platte peterselie, fijngesneden
• 2 el extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel zonnebloemolie, zout en peper over de pompoen en meng door elkaar. Rooster de pompoen 15 minuten in de oven, voeg dan de boerenkool toe, meng goed en bak nog 15 minuten mee.
2. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
3. Meng alle ingrediënten voor de minisalade in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de quinoa over de kommen en doe er vervolgens de komkommer, pompoen, boerenkool, minisalade en hummus bij. Serveer direct!