Comfort bowl met falafel, hummus en seizoensgroenten

Falafel fanaten, verzamelen! Deze comfort bowl moet je proberen. Geniet van smaakvolle falafel, romige hummus en verse seizoensgroenten. 

Ingrediënten
voor 4 personen 

  • 2 pakjes kant-en-klare falafel 
  • 1 bloemkool, in roosjes  
  • ½ komkommer, in halve maantjes 
  • 400 g butternut pompoen, zaadlijsten en schil verwijderd en in blokjes van 2 cm 
  • 1 blik (400 g) kikkererwten 
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd 
  • 15 g platte peterselie, fijngesneden 
  • 4 el hummus 
  • 3 tl ras-el-hanoutkruiden 
  • Zonnebloemolie 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
2. Verdeel de bloemkool, pompoenblokjes en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe hier de zonnebloemolie en ras-el-hanoutkruiden over en bak de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Meng ondertussen de komkommer, kerstomaten en peterselie in een kom.
4. Verhit zonnebloemolie in een braadpan en bak de falafel volgens de instructies op de verpakking.
5. Verdeel de geroosterde groenten en kikkererwten samen met de salade en de falafel over vier borden of kommen en serveer met hummus.