Choco-espresso powerballetjes 

Coffee & chocolate lovers opgelet!  In deze choco-espresso powerballetjes komen jouw twee favorieten samen. 

Ingrediënten
voor 10 powerballetjes  

  • 150 g havervlokken 
  • 50 g kokosrasp  
  • 200 g dadels, ontpit en geweekt  
  • ½ banaan, gepeld 
  • 1 tl cacaopoeder 
  • 1 shot koude espresso 
  • 1 snufje zout 
  • Extra kokosrasp voor garnering

Bereidingswijze 
1. Doe de havervlokken samen met de kokosrasp, geweekte dadels, banaan, cacaopoeder, espresso en een snufje zout in een keukenrobot en mix tot egale plakkerige massa. 
2. Maak een bal van je deeg en zet het een kwartiertje in de koelkast zodat het iets steviger wordt. Dit helpt straks met het maken van de balletjes. 
3. Draai kleine balletjes van je deeg, rol ze door de extra kokosrasp en leg ze op een schaal. Laat een uur in de koelkast opstijven, hierna kan je ze eventueel nog wat mooier rond maken mocht dat eerst nog niet gelukt zijn.  

In een luchtdicht doosje kan je dagenlang genieten van deze balletjes!  


TIP: Experimenteer ook eens met notenpasta in plaats van espresso en cacao, of doe er gedroogde abrikozen bij of citroenrasp. Heerlijk!