Butter curry veggie style

Ruil kip om voor kikkererwten in deze heerlijke curry en ervaar zelf dat dit smeuïge gerecht naar meer smaakt! 

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 2 verpakkingen (+/- 300 g) vegan stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 g rijst
  • 80 g margarine
  • 10 g koriander, fijngesneden
  • 250 ml (plantaardige) kookroom
  • 2 tl garam masala kruiden

Bereidingswijze
1. Verhit de margarine in een pot met dikke bodem op middelhoge temperatuur en bak de knoflook en de garam masala kruiden 2-3 minuten totdat ze beginnen te geuren.
2. Voeg de tomatenblokjes, de kikkererwten en de kookroom toe. Doe een deksel op de pot en laat de saus op lage temperatuur 15-20 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
3. Bereid de vegan stukjes en de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4. Voeg de vegan stukjes en de koriander toe aan de saus en roer door.
5. Verdeel de curry over de borden en serveer met de rijst.