Broodje met “worst” en koolsla  

Deze zelfgemaakte hotdogs met vegetarische worst en koolsla zijn een dikke hit. Tip: Maak er genoeg, voordat je het weet zijn ze op!

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 4 sandwichen 
  • 1 ei, losgeklopt  
  • 1 blik (200 g) cannelini- of limabonen, uitgelekt en afgespoeld   
  • 75 g havervlokken  
  • 50 g walnoten  
  • 1 el sojasaus  
  • ½ tl uienpoeder  
  • ½ tl knoflookpoeder  
  • ½ tl paprikapoeder  
  • ½ tl cayennepeper  
  • Ketchup, om te serveren  
  • Gebakken ajuintjes, om te serveren  
  • Zonnebloemolie  
  • Zout en peper  

Voor de koolsla 
• 1 venkel, fijngesneden
• 1 wortel, geraspt
• 200 g spitskool, fijngesneden
• 200 g (plantaardige) yoghurt
• 1 el appelazijn

Benodigdheden 

  • Keukenrobot

Bereidingswijze 
1. Doe de havervlokken met de walnoten in een keukenmachine en pulseer een paar keer tot er een korrelige structuur ontstaat. Dep de bonen droog en doe ze samen met het ei, de sojasaus, het uienpoeder, het knoflookpoeder, het paprikapoeder en de cayennepeper in de keukenrobot. Pulseer tot alles goed gemengd is.
2. Vorm met de hand vier worstjes van het mengsel. Verdeel de worstjes over een schaal met bakpapier en zet 20 minuten apart in de koelkast om op te stijven.
3. Doe de ingrediënten voor de koolsla in een kom en meng het geheel door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 10 minuten staan in de koelkast voor gebruik.
4. Bereid de sandwichen volgens de instructies op de verpakking. Smeer de worsten in met zonnebloemolie. Verhit een braadpan op middelhoge temperatuur en bak de worsten 7-10 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
5. Verdeel de sandwichen over vier borden, snijd ze open. Verdeel een dun laagje koolsla over de broodjes en leg de worsten erin. Serveer met de rest van de koolsla en eventueel met ketchup en gebakken ajuintjes.