Bistro Mariette | Leuven

Bij Bistro Mariette in Leuven hangt de sfeer en gezelligheid van een familiefeestje. Het concept is eenvoudig: vernieuwend maar geïnspireerd op de klassieke keuken. Wat voor hen echt telt, is dat mensen nieuwe smaken ontdekken en samen genieten van lekker eten. Het menu verandert constant en volgt de seizoenen op de voet, altijd met veel respect voor de ingrediënten. Hoewel er ook vlees en vis op het menu staan, zijn het toch vooral groenten die de hoofdrol spelen in de heerlijke gerechten. 


Wie is chef Koen Lienard?

Chef Koen Lienard heeft de hotelopleiding Coovi gevolgd, waarna hij vervolgens stage liep bij Belle Epoque, en werkzaam was bij Sire Pynnock, Denis Martin en de Victorie. Hierna opende hij zijn eigen restaurant Bistro Mariette samen met zijn echtgenote Karin, waar hun dochter Kirsten en schoonzoon Nathan ook helpen. Koen is gek op werken met lokale producten en het combineren van smaken tot iets nieuws. 


Speciaal voor de Week Zonder Vlees heeft Bistro Mariette een speciaal menu! Dit menu kost 88
euro per persoon (5 gangen) en neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis door de volgende gerechtjes: 

Dip | tomatenpesto | feta| pan cristal | amandel
Gougère | époisses | rode biet | pinda | pickels 
Vichyssoise | gegrilde prei | preiolie 
Dim Sum | paksoi | shiitake | Tom Kha Kai 

Brioche | portobello | flespompoen
Puntpaprika | ijspegel | kritharaki | paprikacrème

Crème van kropsla | spitskool | girolle | jus van Parmezaan

Aardappelgnocchi | boerenkool | truffelvelouté | Hoorn des Overvloeds
Jonge prei | “OFYR3 | paddenstoel
Geplette aardappel | pesto | broccoli | bimi | okkernoot 
Biet Wellington | bladerdeeg | rode biet | bospaddenstoel 

Tarte Tatin | jonagold | vanille-ijs

 

Heb je ook zin om een keer te gaan eten bij het fantastische Bistro Mariette? Je kunt ze vinden op de Weggevoerdenstraat 152 in Leuven. Reserveren kan via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!