Bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño

Een prachtig plaatje, boordevol groente en vegan: Deze bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño is een feest op tafel. Ga jij stapelen?

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 1 limoen
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 200 g zwarte bonen
  • 300 g maiskorrels
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el milde olijfolie
  • 4 bietenburgers
  • 50 g jalapeñopepers
  • 120 g haver fraîche
  • Overige benodigdheden: airfryer

Bereidingswijze
1. Snipper de uien, snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd in plakjes.
2. Giet de bonen en mais af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes en meng ⅓ ervan met de ui, tomaat, zwarte bonen, mais en het limoensap in een grote kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3. Verwarm de airfryer voor op 200 °C. Snijd de broodjes open en besprenkel de snijkanten met de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 4 broodhelften in 3 min. lichtbruin en knapperig. Herhaal met de rest van de broodjes.
4. Besmeer de bietenburgers met de rest van de olie en bak in 5 min. gaar in de airfryer.
5. Snijd de jalapeñopepers fijn, meng met 1 tl van het jalapeñovocht (per 4 personen) uit het potje, het limoenrasp en de haver crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Smeer het mengsel over de opengesneden hamburgerbroodjes.
6. Beleg de broodjes met de bietenburger, avocadoplakjes en ⅓ van de ijsbergsla. Serveer de bonensalsa erbij.

 

AH Terra Plantaardige bietenburger

Deze heerlijke, roze groenteburger bestaat voor meer dan 65% uit groenten. Probeer de vegan bietenburger ook eens in een hamburger van de barbeque of bij je AGV(ega). Heerlijk!