Stoofpotje met bier

Breng wat gezelligheid de keuken in met dit vegetarische stoofpotje met bier! Een hartverwarmend gerecht voor de levensgenieter. 

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 2 pakjes (+/- 320 g) vegetarische reepjes
  • 2 ajuinen, gesnipperd
  • 1 rode peper, in ringen
  • 330 ml bier
  • 500 g vastkokende aardappelen, in kwartjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 g doperwten
  • 50 g margarine
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 tl Vadouvan kruidenmix
  • Zout en peper

Bereidingswijze
1. Bereid de vegan reepjes volgens de instructies op de verpakking.
2. Verhit een beetje van de margarine in een stoofpot op middelhoge temperatuur en bak de ajuin samen met de Vadouvan kruidenmix en de rode peper totdat de ajuin glazig begint te worden.
3. Voeg de rest van de margarine, de tomatenpuree en de champignons toe en bak 3-4 minuten mee.

4. Voeg het bier, de groentebouillon, de aardappelen en de vegetarische reepjes (inclusief het vet) toe en laat op lage temperatuur 30 minuten sudderen.
5. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
6. Proef en breng op smaak met zout en peper.
7. Verdeel de stoofpot over de borden en serveer direct.