Bami met een gebakken eitje 

Ontdek deze smaakvolle bami, perfect afgetopt met een gebakken eitje bovenop. Als dat niet smullen wordt… 

Ingrediënten 
voor 4 personen   

  • 4 eieren  
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 sjalot, versnipperd
  • 250 g eiermie
  • 125 g taugé
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 2 cm gember, geraspt
  • Sambal, om te serveren
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze 
1. Bereid de eiermie volgens de instructies op de verpakking.
2. Verhit zonnebloemolie in een wok of braadpan op middelhoge temperatuur en fruit de sjalot 4 minuten totdat hij glazig begint te worden.
3. Voeg de knoflook en gember toe en bak 3 minuten mee.
4. Doe vervolgens het bouillonblokje, de ketjap manis, sojasaus, tomatenpuree en vijfkruidenpoeder erbij. Breng op smaak met zwarte peper en laat dit in 3 minuten indikken.  

5. Voeg de eiermie, paksoi en taugé toe aan de pan, meng het geheel door elkaar en bak nog 2 minuten.
6. Bak intussen de eieren. Verhit zonnebloemolie in een braadpan op lage temperatuur, breek de eieren voorzichtig in de pan en bak de eieren in 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel de bami over vier borden en serveer met de gebakken eitjes en sambal.