Balletjes in champignonsaus

Dit AVG’tje til je naar een hoger niveau met deze overheerlijke zelfgemaakte champignonsaus! 

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 2 verpakkingen (+/- 350 g) vegetarische balletjes
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 500 g aardappelschijfjes
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Voor de champignonsaus
•  1 ajuin, gesnipperd
•  2 teentjes knoflook, geperst
•  250 g champignons, in plakjes
•  50 g margarine
•  200 ml groentenbouillon
•  200 ml (plantaardige) kookroom
•  3 el bloem
•  2 tl sojasaus

Bereidingswijze
1. Verhit een klein beetje van de margarine in een braadpan op middelhoge temperatuur en bak de champignons 3-4 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
2. Voeg de overgebleven margarine toe aan de pan en laat smelten op lage temperatuur.
3. Voeg de bloem toe en roer goed door.
4. Voeg de overige ingrediënten voor de champignonsaus toe en laat de saus 4-5 minuten indikken.
5. Bereid de vegetarische balletjes volgens de instructies op de verpakking.
6. Verhit zonnebloemolie in een braadpan op middelhoge temperatuur
en bak de aardappelschijfjes 7-8 minuten totdat ze goudbruin kleuren en knapperig zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
7. Kook ondertussen de broccoli 5-6 minuten in een pot met water en een snufje zout, giet af en zet apart.
8. Verdeel de balletjes over de borden en serveer met de champignonsaus, broccoli en aardappelschijfjes.