Amaranth | Merelbeke

Amaranth is een 100% vegan gastronomisch restaurant in België, gevestigd net buiten Gent! Hun missie? De plantaardige keuken naar een hoger niveau tillen. Hun toekomstplannen zijn groots: de leiding nemen in de gastronomie van morgen met een duurzamere manier van koken met respect voor mens en dier. In het prachtige restaurant, waar de sfeer warm en gezellig is, wordt er veel aandacht aan de gasten besteed. De gerechten zijn van topkwaliteit, met alleen het allerbeste uit de natuur.


Wie is chef Pieter-Jan Lint?
Pieter-Jan Lint (36) uit Kluisbergen werd vanaf jongs af aan al geboeid door de natuur en lekker eten. Als student begon hij zijn carrière in de afwas van een feestzaal. Langzaamaan klom hij op in de keuken en op zijn twintigste koos hij vol overtuiging voor een carrière als chef. Hij deed enkele jaren ervaring op als souschef en chef, wat hem inspireerde om zijn kennis over voeding te verdiepen. Daarom maakte hij de keus om ook nog de opleidingen voedingsconsulent, natuurvoeding, en Raw-Food te doen.

Ongeveer 7 jaar geleden maakte hij de stap om alleen nog maar te werken met plantaardige ingrediënten. In april 2022 opende hij dan ook samen met zijn partner Carmen Duytschaever het volledig plantaardige restaurant Amaranth. De keuken van Amaranth staat voor creativiteit, duurzaamheid en passie. Pieter-Jan wil vooral zijn gasten inspireren en hen laten zien dat er in de plantaardige keuken veel meer mogelijk is dan de meeste mensen weten.

In zijn toffe nieuwe kookboek, ‘De Basis Plantaardig‘, deelt chef Pieter-Jan Lint alle geheimen van de plantaardige keuken. Tony Le Duc heeft hiervoor de meest waanzinnige foto’s gemaakt. Je krijgt een kijkje in de wereld van bijzondere producten en smaakmakers, zoals sojasaus, edelgistvlokken, aquafaba en miso. Pieter-Jan legt ook uit waarom plantaardige eiwitten zo belangrijk zijn en duikt in de wereld van de vijfde smaak, umami. Plus, hij leert je tal van handige kook- en snijtechnieken waarmee je groenten, fruit, zaden, granen en peulvruchten op de beste manier kunt klaarmaken.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees serveert Amaranth een speciaal menu, voor 129 euro! Dit menu neemt je mee op een culinaire reis langs 15 gerechtjes. De gerechten zijn seizoensgebonden, en dus afhankelijk van het seizoensaanbod! Kom vooral langs en laat je smaakpapillen verrassen!

 

Heb je ook zin om een keer heerlijk plantaardig te gaan eten bij Pieter-Jan en Carmen? Je kunt ze vinden in de Ringvaartstraat 51 te Merelbeke. Reserveren kan via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!